+45 43 54 30 40 info@carspecial.dk

Den nye Kia Niro

En helt ny Kia Niro er netop ankommet på dansk jord. Oplev bilen allerede i dag hos os. 

Ny Kia Niro: En bæredygtig fremtid

Den helt nye Kia Niro gør omstillingen til avanceret e-mobilitet til en enklere, nemmere og problemfri proces for de danske kunder. På baggrund af den enorme succes med den mange gange prisbelønnede udgående Niro er den næste generation af Niro-familien blevet udviklet fra bunden med dristig styling, en fleksibel kabine, topmoderne teknologi og et avanceret udvalg af drivlinjer, der opfylder de europæiske kunders forskellige behov.

Den helt nye Niro er en game changer for den populære crossover, og den er til dels udviklet med henblik på at gøre det nemmere og mere trygt for kunderne at omstille sig til elektrisk mobilitet. For at sikre en nem omstilling fås den nye Niro-familie med forskellige elektrificerede drivlinjer, der passer ind i hverdagen uanset kundernes livsstil. I Danmark omfatter programmet en plug-in-hybrid (PHEV) til kunder, der gerne vil vænne sig til elektrisk pendlerkørsel, og en fuldt elektrisk Niro (EV) til de kunder, der er klar til at foretage den komplette omstilling til fuldt elektrisk mobilitet.

Niro PHEV-modellen er forsynet med Kias supereffektive Smartstream 1,6-liters GDI-benzinmotor, mens den elektriske model – Niro EV – leverer en reel rækkevidde på 460 km (WLTP) takket være et 64,8 kWh batteri med en enestående effektivitet på 16,2 kWh/100 km.

Fås som PHEV og EV

Op til 65 km på ren el

N

Oplev den hos Kia Ishøj

Elektrificering for alle

Med de forskellige elektrificerede hightech-drivlinjer, der er udviklet til den helt nye Niro, er der en e-mobilitetsløsning til de danske kunders forskellige behov.

Foruden filosofien ”elektrificering for alle” er den nye Niro også udviklet med tanke på ”hverdagen”, og derfor er crossoveren særdeles brugervenlig, intuitiv og tilgængelig.

Fx kan batteriet, som driver den nye Niro EV, anvendes som mobil energikilde. Ved hjælp af stikket i bilen og en ekstern tilslutning kan ejerne af Niro EV nemt anvende batteriet (ned til en minimumsopladning på 20 %) som strømforsyning til andre elektriske apparater. Denne Vehicle-to-Device-funktion (V2D) kan levere 3 kW, hvilket gør V2D-funktionen ideel til fritidsaktiviteter og forlængede weekender på landet.

Under udviklingen af den helt nye Niro fandt Kias teams af ingeniører spændende veje til forbedring af kabinepladsen i bilen, så den blev mere attraktiv for familier og mere konkurrencedygtig i det populære CUV-segment. Den nye Niro er vokset i forhold til den udgående model, så ingeniør- og designteamet kunne udvikle en bil med kabineplads og opbevaringsmuligheder på et konkurrencedygtigt niveau. Og Niro EV har en 20-liters frunk under frontklappen – en sjælden feature i C-CUV-segmentet. Dette smarte opbevaringsrum er perfekt til opbevaring af Niros ladekabel og V2D-adapter på et sikkert og let tilgængeligt sted.

Med den forbedrede batteripakke byder Niro EV på en optimeret batteriydelse takket være en teknologi med navigationsbaseret forberedelse til ladesituationen. Ved hjælp af bilens navigationssystem tilpasser teknologien temperaturen på Niros batteri, så det har den optimale temperatur ved ankomsten til en ladestation, så lynopladningen bliver optimal. Winter-indstillingen i denne innovative teknologi bliver særligt vigtig i de kolde måneder, hvor opvarmningen af batteriet forkorter den samlede opladningstid, så man hurtigt er tilbage på vejen igen.

Connect and go

Det intelligente navigationssystem i den helt nye Niro gør dagligdagen nemmere med avancerede komfortfunktioner, som holder brugeren opdateret med vigtige informationer. Kunderne kan bruge Kia Connect-appen til at tilknytte en kalender til bilens navigationssystem, så de får et nemt overblik på skærmen og adgang til adresseoplysninger direkte fra en kalenderregistrering. Og sportsfans kan også være glade, når de kører bil. Takket være den nye Sports-feature, som viser liveresultater eller højdepunkter i realtid, så ingen går glip af noget.

Kia Connect-appen gør det nemt at nyde turen både i og uden for den nye Niro. Niro-brugerne kan fx starte eller planlægge opladningen ved hjælp af fjernbetjent styring af opladningen, så batteriet er klar før en kommende køretur. Undervejs guider navigationssystemet i kombination med head-up-displayet komfortabelt føreren frem til en destination, og ved ankomsten kan last-mile-navigationsfunktionen guide føreren det sidste stykke til fods. Fra det øjeblik, hvor motoren standses, tager appen over og viser brugeren vej til slutdestinationen ved hjælp af Google Maps eller Augmented Reality alt efter brugerens valg.

Foruden fjernbetjent styring af opladningen og last-mile-navigation byder den helt nye Niro på adskillige brugervenlige opkoblingsmuligheder, der gør enhver køretur nem og problemfri fra start til slut. Allerede før de sætter sig ind i bilen, kan Niro-førerne bruge Kia Connect-appen til at programmere en rute, og Niro EV-førerne kan forvarme kabinen, så deres bil er komfortabel og køreklar, så snart de tager plads bag rattet.

Med muligheden for flere brugerprofiler har hver bruger sine egne indstillinger, og Bluetooth-funktionen med multiopkobling gør det overflødigt at afbryde og tilslutte apparater hver gang. Valet Mode giver større sikkerhed og tryghed, når andre kører i bilen, fordi ejeren kan begrænse adgangen til personlige oplysninger og overvåge bilens placering. Softwareopdateringer, nye funktioner og sikkerhedsopdateringer kan tilføjes via over-the-air-opdateringer i den nye Niro, så ejerne ikke længere behøver at køre på værksted for den type vedligeholdelse.

Opladningsabonnementer

Opladningen er nem takket være adgangen til Kia Charge, hvor Niro-ejerne kan vælge mellem 3 abonnementer alt efter deres opladningsbehov. For et gebyr pr. opladning på kr. 3,99 får brugerne via Kia Charge Easy adgang til de fleste ladestationer uden et abonnement, hvor energiprisen fastsættes af udbyderen – ideelt for lejlighedsvise brugere. Kia Charge Advance er beregnet til brugere, der regelmæssigt lader bilen op ved offentlige ladestationer. Der er rabat på taksten i forhold til ”Easy”-taksten mod et månedligt abonnement på kr. 79,-. ”Advance”-abonnementet giver en fast pris for både AC- og DC-opladning, så kunderne undgår variationer i energipriserne og får større gennemsigtighed. Kias partnerskab med IONITY betyder, at Niro-brugerne desuden har adgang til over 400 ladestationer med lynopladning på op til 350 kW. Mod et månedligt gebyr på kr. 100,- opnår man en fast lav pris på samtlige IONITY ladestationer i Europa – dette kræver som minimum Kia Charge Easy.

Som led i Kias dedikerede tilgang til grøn energi vil Kia overvåge kundernes opladningsaktiviteter og købe den tilsvarende mængde i vedvarende energicertifikater. Disse certifikater bruges derefter af Kias partner – Digital Charging Solutions – til at føre vedvarende energi tilbage til elnettet til forsyning af ladestationer og andre elektriske apparater med grøn energi.

Avanceret sikkerhed

Sikkerheden har været en topprioritet ved udviklingen af den helt nye Niro. Derfor er bilens højstyrkekarrosseri i letvægtskonstruktion udstyret med en multikollisionsstruktur foran, der yder personerne i bilen fremragende sikkerhed i tilfælde af en frontal kollision.

Anden generation af Niro har en komplet pakke med Kias intelligente DriveWise avancerede førerassistentsystemer (ADAS), der er udviklet til at undgå potentielle farer og forbedre sikkerheden og komforten bag rattet.

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) advarer føreren, hvis en risiko for en kollision med andre køretøjer, fodgængere eller cyklister registreres. Systemets Junction Turning- og Junction Crossing-funktioner giver maksimal forebyggende sikkerhed i vejkryds. Hvis blinklyset i den helt nye Niro tændes, vil systemet komme med en advarsel til føreren, hvis der er risiko for en kollision med et modkørende køretøj. Tilsvarende vil der komme en advarsel, hvis systemet registrerer en fare fra køretøjer, som nærmer sig fra venstre eller højre side, når føreren kører ligeud gennem et vejkryds. Hvis der er øget fare for en af delene, vil systemet advare føreren, før det automatisk aktiverer bremserne for at undgå en kollision.

Ved hjælp af informationer fra den nye Niros frontkamera og navigationssystem afgiver Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) en advarsel og tilpasser hastigheden, hvis føreren overskrider hastighedsgrænsen. Når bilen holder stille, afgiver Safe Exit Assist (SEA) en advarsel, hvis et køretøj nærmer sig bagfra, når du åbner døren, og den elektroniske børnesikring forhindrer bagsædepassagererne i at åbne bagdøren.

Rmote Smart Parking Assist (RSPA) er en funktion, som sætter bilen i stand til at parkere selv, uanset om føreren sidder i bilen eller ej. Dermed har føreren mulighed for at køre bilen forlæns eller baglæns ud fra en parkeringsbås på afstand ved hjælp af fjernbetjeningen.

Andre ADAS-funktioner omfatter vognbaneassistent (LKA), advarsel om biler i den blinde vinkel (BCA), træthedsregistrering (DAW), fjernlysassistent (HBA), navigationsbaseret intelligent fartpilot (NSCC), Lane Following Assist (LFA), motorvejsassistent (HDA), Rear View Monitor (RVM), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA-R) og parkeringshjælp for/bag (PDW-F/R).

Altid opkoblet

Den helt nye Niro har en lang række hightech-komfort- og opkoblingsfeatures, der gør hverdagen nemmere både bag rattet, og når du har forladt bilen.

Et 10” head-up-display (HUD) kan vise vigtige kørselsinformationer som blandt andet hastighed, ADAS-data og navigationsanvisninger direkte på forruden. Den ultratydelige grafik vises direkte foran føreren for at minimere øjenbevægelserne under kørslen til fordel for både sikkerheden og komforten.

Med Kia Connect-smartphoneappen kan brugerne oprette forbindelse til deres bil. Førerne kan synkronisere deres kalender, planlægge køreture med onlinenavigation og få adgang til vigtige funktioner i bilen som fx direkte trafikinformationer, informationer om tankstationer i nærheden og vejrudsigter i realtid. En End Destination Guidance-funktion hjælper kunderne med at navigere til slutdestinationen til fods ved hjælp af Google Maps og augmented reality-teknologi (AR), når de har parkeret deres Niro. Valet Mode gør det muligt for kunderne at overvåge deres bil på afstand, hvis den bruges af en anden.

Dette er “first impressions” af den nye Kia Niro. Bemærk at bilen i videoen IKKE er den danske version, men vi forventer, at den danske version kommer til at se sådan ud.

Interesseret i den nye Kia Niro? Udfyld formularen herunder

ny kia niro
ny kia niro
ny kia niro

Byd velkommen til den nye Kia Niro

Industriskellet 9-13, 2635 Ishøj, Danmark